Skip to main content

Donna’s ervaring met geven en dankbaarheid

Donna’s ervaring met geven en dankbaarheid
11 augustus 2020

Onze lieve geweldige stagiaire Donna heeft zowel team Comyoo als team Supp versterkt van februari tot april 2020. Ze sloot naadloos aan bij waar wij als team voor staan, namelijk: ‘… voor een betere wereld’. Ze schreef een blog over de dankbaarheid voor haar ervaringen met goede doelen, vrijwilligerswerk en meer. Het was prachtig om te lezen hoe zij zich heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren. Petje af. Lees haar blog hieronder!

Donna schrijft

“Al jaren ga ik in de zomer op reis met Next Move en Athletes In Action. Soms dicht bij huis, soms een stuk verder weg. Samen met een team van sportieve jongeren trekken we de sportvelden op in verschillende steden. Daar vertellen we door middel van sport over het geloof. Dit doen we in samenwerking met lokale kerken. We organiseren kampen en sportieve activiteiten en brengen zo de liefde van Jezus dichter bij de kinderen en jongeren uit de desbetreffende stad.”

Boost

Dankbare Donna

“Ik heb al heel wat weken op de sportvelden mogen staan. Zo begon ik toen ik 15 jaar was met een sportweek in Utrecht Overvecht. Hoewel het de bedoeling was om anderen te vertellen over het geloof, was het vooral voor mijzelf een enorm bijzondere ervaring. Als 15 jarige stond ik nog niet stevig in het geloof, of beter gezegd, ik wou er eigenlijk niet veel mee te maken hebben. Ik was een niet al te gemakkelijke puber die erg teruggetrokken was. Er waren veel dingen gebeurd in mijn leven waardoor ik eigenlijk niet zo geloofde in alle verhalen over de vrede en liefde van Jezus.

Tijdens de voorbereiding van de sportweek en de week in Utrecht, merkte ik dat God bijzondere mensen om mij heen had geplaatst. Mensen die mij op persoonlijk vlak lieten groeien. Die mij lieten zien hoe mooi Jezus’ liefde is, ook als je Zijn aanwezigheid niet altijd voelt. Mijn geloofsleven kreeg een boost en opeens kon en wou ik mijn mond niet meer houden over het geloof. Vele jaren aan geweldige, leerzame en inspirerende sportweken volgden.”

Verkeerde verwachtingen

“In 2017 besloot ik om mijn grenzen te verleggen, en letterlijk de grens over te stappen. Ik ging twee weken naar het binnenland van Kroatië. Met enige verwachtingen van vooral een heleboel zon en een vakantiegevoel ging ik samen met een team op weg. Daar werd mij al snel duidelijk dat mijn verwachtingen volledig misplaatst waren. Er was ontzettend veel armoede en er waren dorpen waar de bevolking geen, of een slecht dak boven hun hoofd had. Dit had een grote impact op mij. Hoe kon het dat in een land waar velen van ons in alle rijkdom genieten van onze vakantie, er tegelijkertijd zoveel armoede kon zijn. Ik was ontzettend geschrokken en bij terugkomst in Nederland wist ik één ding zeker; ik zou nooit meer op een evangelisatiereis meegaan. Maar God dacht daar anders over.”

Zweethandjes

“In de loop van het jaar kwamen er op Facebook oproepen voorbij voor een reis naar Libanon met Next Move. Naar meerdere malen vooral snel door gescrold te hebben, begon ik te twijfelen. Het leek wel of overal waar ik keek Libanon voorbij kwam. Met enige tegenzin maar toch ook een grote nieuwsgierigheid heb ik mij uiteindelijk aangemeld voor de reis. Met zweethandjes stapte ik in het vliegtuig. Libanon, een land dat ik alleen maar kende als oorlogsgebied, gelegen tussen Syrië en Israël. In mijn hoofd was Libanon één grote zandvlakte met militairen erop (om maar even na te gaan hoe goed ik mij had voorbereid ;p).

Toen ik met mijn team aankwam in Libanon begonnen voor mij twee weken van complete chaos en een cultuurshock, maar vooral ook twee weken van ontmoetingen met prachtige mensen, geweldige gesprekken over Jezus en een heleboel eye-openers. Want wat hebben we het toch eigenlijk goed in Nederland. Maar wat kan God je toch ook verrassen.”

Vriendschap voor het leven

Donna voor een groep tijdens haar reis

“Terwijl ik met tegenzin en twijfels op weg ging naar Libanon was ik bij terugkomst vastberaden om het jaar erop weer te gaan. En dat deed ik ook, dit keer als leider van een team. Deze keer had ik geen last meer van de cultuurshock en heb ik nog veel meer mooie kanten van het land mogen zien, heb ik nog veel meer inspirerende gesprekken mogen voeren en heb ik vriendschappen gesloten voor het leven. Bij ons afscheid aan het eind van de twee weken wist ik al bijna zeker dat dit de laatste keer was dat er een team van Next Move die kant op zou gaan. Na jarenlange begeleiding konden ze zelf de kampen en sportcommunity’s organiseren en hadden ze onze hulp niet meer nodig.

Hoewel het prachtig is om te zien hoe zij zijn gegroeid was het ook even slikken. Het land en de mensen hebben een speciale plek in mijn hart gekregen. Het was veel meer dan een zandvlakte. De prachtige natuur, de liefdevolle mensen en de toch ook best Westerse trekjes in de cultuur hebben ervoor gezorgd dat ik van elke seconde heb genoten.”

Dankbaarheid

“Geven om je medemens is één van de mooiste, en naar mijn mening, de belangrijkste dingen in het leven. Dat heb ik wel gemerkt tijdens mijn reizen. Het is zo dankbaar werk omdat jouw inzet zo veel betekent voor de medemens. Ik geef dan wel mijn tijd en liefde, maar krijg er heel veel dankbaarheid en liefde voor terug. Ook heb ik tijdens mijn reizen op verschillende manier gedaan aan fondsenwerving. Zo heb ik voor mijn project naar Kroatië een triathlon gehouden met mijn team. Mensen vinden het leuk om je te sponsoren bij een actie waar jij je voor inzet, al helemaal als ze er een kleinigheidje voor terug krijgen. Zo heb ik een keer doosjes Wilhelmina pepermunt verkocht. Dat was een enorm succes.

Maar ook als mensen er niks voor terug krijgen, hoor ik toch van ze dat ze het enorm gaaf vinden dat ik me inzet voor de medemens. Het is fijn als de mensen om je heen je steunen. Het geeft je kracht en vertrouwen in je jezelf om door te gaan met mooier maken van de wereld op jouw manier. Omdat de mensen om je heen omkijken naar jou, heb jij motivatie en inspiratie om op jouw beurt om te kijken naar andere mensen. Samen maken we de wereld zo een stukje mooier. Supporting Together.”


Bedankt voor het lezen! Vond je deze blog nuttig? Zie je een foutje? Vragen of feedback? Laat het ons weten via info@supp.to of 053-7400230.

Het laatste nieuws en de laatste blogs in je mailbox?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil jij bijdragen aan een betere wereld?
Start vandaag nog jouw actie!